Liisu nurk

tere tulemast Liisu juurde :)

august 31, 2007

Tuuletaskud (10 tükki)

3 dl vett
100 g võid
2 dl nisujahu
3 muna
Täidis:200 g värskeid/külmutatud vaarikaid
2 dl vaarikakeedist
1/2 dl tuhksuhkurt
2 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkurt
Pinnale:1 dl punasesõstratarretist
1 tl tuhksuhkurt
Valmistamine: Aja vesi ja rasvaine potis keema.Lisa pidevalt puulusikaga segades jahu.Keeda taigent hetk aega,kuni see tuleb poti küljest lahti ja jääb lusika külge.
Tõsta pott natukeseks ajaks pliidi kõrvale jahtuma.Klopi kaks muna ühekaupa taignasse.Kolmas muna klopi kõigepealt tassis lahti,vala pool sellest taigna hulka ja sega siis sile taigen.Kui taigen tundub olevat liiga sitke,siis lisa ka ülejäänud muna.Liiga vedel taigen ei kerki küpsemisel hästi.
Joonista ahjuplaadile pandud küpsetuspaberile kümme 6cm diameetriga ringi.Ringide ümber jäta 5 cm vaba ruumi.
Täida ringid tordipritsi abil taignarõngastega ja küpseta 225kraadises ahjus 10 minutit.Jahuta ahi 200kraadini ja küpseta veel 10 minuti.Ära küpsetamise ajal ava ahju ust,sest tuuletõmbuse toimel langeb taigen alla.
Võta tuuletaskud ahjust välja,kui nende pind on kaunilt pruun ja need jätavad õhulise mulje.Lõika noaga küpsetise külgedele avad,et aur sealt välja saaks.
Lülita ahi välja ja jäta tuuletaskud lahtise uksega ahju 5 minutiks kuivama.Jahuta küpsetised ja lõika need pooleks.
Pane alumistele pooltele vaarikakeedis ja marjad ning nende peale vahustatud koor.Täidise peale aseta tuuletaskute ülemine pool.Kaunista punasesõstratarretise ja tuhksuhkruga.

Kommentaare ei ole: