- Lihapallideks sobib paremini seguhakkliha, milles on erineva koostisega looma- ja sealiha.Sellisest hakklihast saab mahlakad,maitsvad ja pehmed pallid, mida on kerge pliidil või ahjus praadida.Maitsesks võib hulka lisada ka lamba-või ulukiliha.Häid lihapalle saab ka põdralihast.Põrsaliha sobib muu hakkliha sekka maitse peenendamiseks.
- Hakklihataignasse võib segada riivsaia,keedetud kartulit,leotatud saia ja muid taimseid saadusi.Need muudavad taigna kergemaks ja kohevamaks.
- Hakklihataigna koostises võid kasutada tavalist või mineraalvett,õlut,piima,koort,jogurtit,kooreviili või köögiviljapuljongeid ja -mahlu.Vedeliku määr oleneb taigna koostises olevaist ainest.Vedelamast taignast lihapalle on kergem küpsetada ahjus kui pliidil.
- Muna seob hakklihataigna koostisosi ja kergendab praadimist-küpsetamist.Maitse pärast pole muna oluline.
- Tavaliselt praetakse lihapalle pliidil või küpsetatakse ahjus,kuid neid saab ka keeta.Keetmisvedelikuks sobib tugev lihaleem,supivedelik või kaste.Maitsvad on ka hautise vedelikus valminud lihapallid.
- Ahjus küpsetades läheb vähem rasva.Lihapalle võib aeg-ajalt ringi pöörata,et need küpseksid ühtlaselt ja saaksid ilusa pealispinna.
Liisu nurk
tere tulemast Liisu juurde :)
august 29, 2007
Nõuanded ja soovitused lihapalliveeretajatele
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar