vaja läheb:
300 gr jahu
175 gr pruunisuhkurt
175 gr võid + natuke vormide võitamiseks
Täidise jaoks vaja:
450 gr õunu
50 gr pruunisuhkurt
1 spl jahu
näpuotsatäis jahvatatud kaneeli
Valmistamine: Eelsoojenda ahi 180 kraadini.
Sega omavahel hästi jahu ja suhkur kokku. Lõika või väikesteks kuubikuteks ja lisa jahu-suhkru
segule tükk-tüki haaval ja sega kätega segu igakord kui võikuubiku lisad. Kui kõik võikuubikud on lisatud,peaks segu riivsaia moodi veidi välja nägema.
Koori, eemalda seemned ja haki õunad väiksesteks kuubikuteks.-nii 1 cm suurusteks. Aseta õuna kuubikud suurde kaussi ja raputa suhru,jahu ja kaneeliga üle. Sega õunasegu korralikult kuid ettevaatlikult et õunad ei läheks puruks. Võita vormid ja täida need õunaseguga. -ära täida vorme täitsa täis vaid jäta veidi ruumi ka. ja lisa jahu-suhkru-või segu õuntesegu peale. Küpseta ahju keskosas umbes 40-45 minutit(iga ahi on erinev!) või kuni taigna segu on pruunikas ja õuna segu on mullitav.
Lase magustoidul veidi aega jahtuda(umbes 10 minutit) ja serveeri. Kõrvale sobib vahukoor või jäätis :)
Head maiustamist :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar