Liisu nurk

tere tulemast Liisu juurde :)

oktoober 21, 2011

Puuvilja korvikesed


Järjekorde retsept mis pärit Catherine Atkinsoni raamatust" Pastry Cook".

Täidise jaoks läheb vaja:
225 gr kohupiima
150 ml vahukoort
1/2 spl vanilje essentsi
200-300 gr puuvilju(ma kasutasin viinamarju,apelsine ja maasikaid)
Taigna jaoks:
200 gr jahu
1 spl peensuhkurt
150 gr võid
2 muna kollast
umbes 3 spl külma vett
(kes ei viitsi taignaga jamada ,siis võib muretaigent osta)

Valmistamine: Taigna jaoks sõelu jahu kaussi ja lisa suhkur. Mudi või jahu-suhkru sekka. Lisa munakollased ja vesi ja sõtku korralikult et ei jääks või tükke ja et segu oleks segamini. Mässi taigen toidukilesse ja pane külmkappi 30 minutiks.

Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Rulli taigen õhukeseks ja pane vormidesse.enne võita vormid korralikut,siis ei jää taigen kinni. augusta taigen õrnalt kahvliga, aga ole ettevaatlik et põhjani ei augustaks,muidu hakkab hiljem täidis välja tulema põhjast. kui taigen vormides ,kata taigen küpsetuspaberiga ja täida keetmata riisi või küpsetus ubadega8see vajalik selleks et taigen ei kerkiks). Küpseta ahjus 10 minutit,eemalda küpsetuspaber riisiga ja pane ahju tagasi 5-7 minutiks kuni taigen on pruunikas.
Sega kokku täidise ained kausis ja lõika puuviljad väikesteks tükkideks(viinamarjad poolitasin,maasikad ja apelsinid lõikasin väikesteks tükkideks.). Täida korvikesed seguga ja aseta puuviljad peale.
Võid ka tuhksuhkurt peale raputada.

ma sain taigna kogusest 8 koogikest. Kõige parem on nad samal päeval ära süüa,sest järgmisel päeval on koogi põhi väga pehme ja pudenev.
Head isu :)

Kommentaare ei ole: