Retsept pärit Cathrine Atkinson'i " Pastry Cook" raamatust.
Vaja: 275 gr filo taigent ( üles sulatatud)
50 gr sulataud võid
veidi tuhksuhkurt,kakao pulbrit(naturaalset) ja jahvatatud kaneeli peale puistamiseks.
Täidise jaoks:
75 gr võid
115 gr mõrushokolaadi
115 gr jahvataud mandleid
115 gr hakitud kuivatatud datleid
75 gr tuhksuhkurt
10 ml roosiõie vett
½ tl kaneeli
Valmistamine: Soojenda ahi 180 kraadini. Määri koogivorm võiga kokku( ma kasutasin 22cm läbimõõduga vormi).
Täidise jaoks sulata või koos shokolaadiga potis, eemalda tulelt ja sega ülejäänud täidise asjad kokku või-shokolaadiga. Jäta jahtuma.
Aseta üks filotaigna leht puhtale pinnale ja määri kokku sulataud võiga ning aseta teine taigna leht peale ja määri uuesti võiga kokku. lusikaga pane täidis taignale ja rullita kokku.Pane filorull koogivormi, alusta panemist väljaspoolt ja liigu sisse poole. Tee nii mitu rulli et vorm oleks täidetud. Kui koogivorm on täidetud,määri kook pealt sulatatud võiga ja aseta ahju 30-40 minutiks või seniks kuni see on pealt pruunikas. Kui kook valmis,aseta taldrikule ja sõelu peale tuhksuhkru,kaneeli ja kakao segu.
* minu jaoks tuli kook veidi liiga magus,nii et ma paneks täidise jaoks veidi vähem tuhksuhkurt ja datleid,kuna kuivatatud datlid on päris magusad.
* Kuna filotaigen kuivab päris kiiresti,siis soovitan pakist ühe lehe haaval võtta. Et siis võtad filo taigna lehe ja paned ülejäänud pakki tagasi ja kui uuesti vaja siis võtad uue lehe.
*filo taigen on siis paberõhuke taigen,mis kuivab kiiresti.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar