Korvikeste taigen: 450 gr võid
900 gr jahu
peotäis suhkurt
3 muna
veidi piima
Kreemi jaoks: 3 muna kollast
50 gr suhkurt
235 ml piima30 gr jahu
2 tl vanilje ekstrakti.
Katte jaoks: marju / puuvilju vastavalt soovile
tuhksuhkurt
Valmistamine: Korvikeste jaoks sega kausis jahu,suhkur ja või käte abil,kuni mass meenutab
Kreemi jaoks klopi muna kollased, suhkur ja jahu kausis seni kuni segu on paks ja kahvatu värvusega. Piim pane potti ja kuumuta keemiseni. Tasakesti lisa piim munasegule samal ajal segades. Kalla segu potti ja kuumuta tasasel tulel seni kuni segu kata lusika selga
Kalla segu kaussi ja kata toidukilega ning pane külmkappi.
Korvikesed: rulli taigen jahusel pinnal õhukeseks. Koogivormid/ vorm pintselda sulatatud võiga ja raputa jahu üle. Vormi taigen vormi ja kata küpsetuspaberi ja küpsetusubadega. Pane ahju 170 kraadi juurde ja küpseta 7 minutit. Eemalda küpsetuspaber ubadega ja jätka küpsetamist umbes 10 minutit. Lase korviksetel jahtuda enne kui vormist eemaldad.
Täida vormid kreemiga ja puuviljadega. Peale raputa tuhksuhkurt.
Head isu :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar