Taigna jaoks vaja:
185 gr võid
3/4 klaasi peensuhkurt(tavaline suhkur sobib ka)
umbes 2 kl jahu
2 muna
1/2 klaasi kakaopulbrit
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 kl piima
Suhkruglasuuri jaoks:
30 gr sulatatud võid
2 spl kuuma vett
2 spl kakaopulbrit
1 kl tuhksukurt
Valmistamine:
Soojenda ahi 180 kraadini. Keeksi vorm määri võiga ja kata küpsetuspaberiga(siis saad keeksi vormi seest ilusti kätte ).
Vahusta sulatatud või kausis suhkruga,seni kuni segu on hele.mina vispeldasin vispliga aga võib vabalt miksriga teha(mul lihtsalt puudub hetkel mikser). Lisa ükshaaval eelnevalt vahustatud munad ja iga muna lisades vispelda segu.
sega omavahel kakao,jahu ja küpsetuspulber. või-suhkru segule lisa natuke kakao-jahu-küpsetuspulbri segu ,sega ja siis veidi piima.ja siis korda uuesti. sega niikaua kuni segu on ühtlane.
vala taigen eelnevalt ettevalmistatud küpsetusvormi ja tasanda pealt lusikaga.
Küpseta umbes tund aega 180 kraadi juures. võib võtta kauem sest iga ahi on erinev. kook on valmis siis kui tikuga proovides tikk puhtaks jääb. võib ka veidi madalama kraadi juures küpsetada aga siis võtab veidi kauem aega aga samas on kindel et pealt ära ei kõrbe :)
Kui kook valmis on,siis lase tal seista vormis umbes 5 minutit ja siis kummuta restile jahtuma. Jahtunud koogi peale määri glasuur.
Glasuur:
Hõõru kausis või,vesi ja kakao ühtlaseks massiks. lisa sõelutud tuhksuhkur(sõelutud,see pärast et siis ei jää tükke).
Sega niikaua kuni segu on ühtlane. Määri koogile ja peale võib veel tuhkusuhkurt raputada.
2 kommentaari:
mitu muna üldse tuleb panna? see on retseptist puudu jäänud...
2 muna läheb keeksi jaoks. Näpuvea tõttu oli retseptist muna puudu jäänud :( aga nüüd viga parandatud :)
Postita kommentaar