Selle retsepti leidsin kaua aega tagasi Toidutarest,aga nüüd kui otsima hakkasin siis enam ei leidnud seda sealt,aga kuna mul oli retsept kirjas siis saan selle ka siia panna.
Taigen: 250 gr jahu
70 gr suhkurt
½ tl küpsetuspulbrit
120 gr võid
1 muna
2 spl piima
ühe sidruni riivitud koor
Täidise jaoks vaja: 500 gr kohupiima
100 gr suhkurt
2 muna
30 gr võid
rosinaid valikuliselt,ma asendasin rosinad kompott virsikutega-väike konserv
peale määrimiseks 1 munavalge
Valmistamine:
Pane suurde kaussi taigna kuivained ja tükeldatud või ning sõtku ühtlaseks massiks. Saadud massile lisa muna ja piim ning sõtku veelkord ühtlaseks massiks. Kui taigen sõtkutud,aseta taigen külmkappi umbes 1 tunniks.
Täidise jaoks eralda munavalged -kollastest. Munakollased hõõru suhkruga,lisa kohupiim,sulatatud või ja leotatud rosinad.Mina siis siinkohal panin hoopis tükeldatud konservvirsikud. Lõpuks siis lisa kõvaks vahuks klopitud munavalged.
Kui 1 tund möödunud ja taigen külmast väljas,jaga see kaheks osaks. Pool taigent rulli õhukeseks ja aseta vormi põhja( vormi põhi enne siis ikka võiga määrida),sellele vala täidis peale ja aseta peale teine pool taignast. Kook pintselda üle munavalgega ja küpseta 200 kraadi juures umbes 30-40 minutit.
Head isu! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar