Liisu nurk

tere tulemast Liisu juurde :)

juuni 23, 2011

Creme brulee ( 4tk)



Kuna olen suur creme brulee fänn,siis otsustasin ise ka teha proovida :) Ja tulemusega jäin väga rahule :):)

Retsept siis siin :

500 ml vahukoort
1 vanilje kaun
80 gr suhkurt
6 muna kollast

Valmistamine:

Vala vahukoor väiksesse potti. Poolita vaniljekaun pikkupidi ja kraabi kauna sisu vahukoore hulka. Vanilje kaun haki väikesteks tükkideks( ikka väga väikesteks tükkideks) ja lisa vahukoorele.
Aja vahukoor keema ja siis vähemda kuumust. Lase vahukoorel veidi aega( nii 5 minutit) väikesel tulel podiseda. Aeg-ajalt tuleks segada ka vahukoort.
Vahepeal aga vahusta munakollased eraldi kausis koos suhkruga heledaks ja kohevaks vahuks.

Vahukoor aga lase uuesti keema ja siis vala munakollaste hulka. Valamise ajal tuleks juba hakata munakollaseid uuesti vahustama hakata ja vahustamist tuleb jätkata nii kaua kuni kõik vahukoor on ära valatud. Vahustada tuleks niikaua kuni segu on paksemaks muutunud.
Siis kui segu on ilusti segatud, oleks vaja üks hea tihe sõel käepärast võtta,sest segu tuleks läbi sõela ajada uude kaussi või mingisse teise nõusse kust on hea valada. Kui läbi sõela on aetud,siis vala segu creme brulee vormidesse. Mul oli 4 väikest vormi.
Segu vormidesse valatud,aseta vormid eelkuumutaud ahju 150 kraadi juurde umbes 45 minutiks. tuleks asetada ahju keskele.
Kui creme brulee on ahjus küpsenud,aseta nad kõrvale jahtuma. mina panin nad ka veel külma järgmise päevani seisma :)
Osades retseptides on ka öeldud et enne serveerimist tuleks suhkrukiht peale panna ja siis väiksese köögitõrvikuga pealt kõrvetada. Kuna mul köögitõrvik puudub,siis panin küll selle suhkrukihi peale ja panin grillahju paariks minutiks.

Tulemusega olen väga rahul :)

Oleks pannud ja lusikatäie jäätst peale aga kahjuks polnud külmikus :(

Kommentaare ei ole: