Vaja läheb: suuri kartuleid ( iga sööja kohta 1 suur kartul)
natuke soola
natuke õli
Fooliumit!
Täidise jaoks: täidise võib vabalt ju oma soovil valida. Mina valisin bolognese kastme hakklihaga, tuunikala-maisi-majoneesi täidise.
Peale: Juust soovikorral või hallitusjuustu.
Valmistamine: Pese ja kuivata kartulid. Määri väljast õliga(ma pintliga määrisin) ja veereta soolas (mitte liiga palju,sest siis ju saab soolane). Paki ilusti fooliumisse. Iga kartul läheb eraldi fooliumisse.
Eelnevalt soojenda ahi ka ikka. Aseta ahju keskele umbes 180 kraadi juurde ja umbes 2h-ks.
Kui nad ahjus küpsevad siis vahepeal katuda kas kartul on pehme,kui on pehme,siis võid ahjust välja võtta. Küpsemis aeg oleneb nii kartuli suurusest kui ka ahjust.
Täidise jaoks praadisin hakkliha pannil ja valasin valmis ostetud bolognese kastme peale ja segasin ära.
Tuunikala täidise jaoks kurnasin tuunikala konservi vedelikust ära,segasin maisi- ja majoneesiga.
Kui kartul on valmis,eemalda ettevaatlikult fooliumist.Soovitatav tee seda rätiku abil kuna kartulid ikka väga kuumad .
edasi. lõika pikuti peaaegu pooleks kartul,siis suru nurkadest veidi kokku ja pane veidi võid kartulile.see siis selleks et kartul väga kuiv ei jääks. Siis pane täidis vahele. soovi korral võid ka panna veel viilu juustu peale ja siis paariks minutiks uuesti ahju,et juust sulaks.
Kõrvale võib teha toorsalatit :)
head isu :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar