Liisu nurk

tere tulemast Liisu juurde :)

juuni 11, 2012

Valge šokolaadi ja Bailey's juustukook

Üks mõnus juustukook mis sai koolis tehtud.

Põhja jaoks: 240 gr digestiv küpsiseid
60 gr peensuhkurt
150 gr sulatatud võid
Täidise jaoks: 400 gr toorjuustu või kohupiima( ma kasutasin Philadelphiat)
175 gr peensuhkurt
300 gr vahukoort
50 ml Baileys likööri
120 gr muna ( umbes 2 muna)
100 gr valget šokolaadi
15 gr zelatiini
1 sidruni mahl

Valmistamine: Põhja jaoks purusta või riivi küpsised peeneks. Sulata või ja sega suhkruga. Sega või+suhkur küpsise puruga.Täida koogivormide/vormi põhi puruga ja silu lusikaga ühtlaseks. Pane külmkappi mõneks ajaks- umbes 1-2 tundi et põhi kõvastuks.
Täidise jaoks pane munad kaussi ja aseta kuuma vee kohale et munad küpseks . Samal ajal kui hoiad kaussi kuuma vee kohal, vispelda mune korralikult. Lisa siśse Baileys ja jätka vispeldamist. Munad on valmis siiis kui vaht on hele kollane. Lisa suhkur ja jätka vispeldamist seni kuni suhkur on lahustunud. Lisa ka zelatiin( hoia zelatiini külmas vees mõni minut ja siis pigista kuivaks). vispleda veel mõni minut. Vahukoor vahusta eraldi kausis ja aseta kõrvale veidikeseks. Eemalda kauss vee kohalt ja vispelda sisse toorjuust/kohupiim.Sulata šokolaad ja lisa segule pärast toorjuustu/kohupiima. Sega ettevaatlikult vahukoor segule. Viimasena lisa sidrunimahl.
Vala täidis koogivormidesse põhja peale ja aseta külma umbes 6 tunniks. Kõige parem on et kook saaks külmas seista öö läbi.
Pealt kaunista vastavalt soovile. Mina sõelusin peale kakaopulbrit ja siis kaunistasin vahukoore , vaarika ja pipartmündi lehega.
Head maiustamist :)

Kommentaare ei ole: