Liisu nurk

tere tulemast Liisu juurde :)

juuni 11, 2011

Shokolaadipallid (umbes 16tk)


Vaja läheb:
250 gr shokolaadi
180 ml vahukoort
2 spl soolata võid
2 spl brändit või mingit muud likööri. ( mina panin likööri asemel rummi essentsi,kogus oli 2x väiksem)

Pallikeste veeretamiseks nonparelle või miskit muud soovi kohast.


Valmistamine: lõika shokolaad väikesteks tükkideks ja aseta kuumakindlasse anumasse, Potis soojenda vahukoor koos võiga. Aja korraks ka keema. Nii kui keema hakkab,vala kuum segu shokolaadi tükkidele peale ja jäta seisma paariks minutiks.
Sega vispliga (ära vispelda vaid sega!) niikaua kuni segu muutub ühtlaseks ja siis lisa liköör (mina siis panin essentsi). Kata segu kinni ja aseta külmikusse niikauaks kuni segu muutub kõvemaks(mina jätsin ta külma järgmise päevani ).

Kui segu on kõva,vala nonparellid ,või mis oma soovi järgi valisid,kaussi või sügava põhjaga taldrikusse et saaksid ilusti pallikesi seal veeretada.
Veeretamiseks siis vooli käte vahel pallike vastavalt soovile ja veereta neid nonparellides. Iga pallike aseta küpsetuspaberile. Kui kõik pallid veeretatud,kata nad kinni ja aseta uuesti külma niikauaks kuni neid süüa tahate.
Kui neid veeretate siis nad sulavad veidi ja siis parem nad panna veidikeseks külma :)

Head nosimist :)

Kommentaare ei ole: