Liisu nurk

tere tulemast Liisu juurde :)

juuni 21, 2011

Õunaroosid




Nende mõnusate õunarooside retsepti sain http://greatanne.blogspot.com/. Kuigi annuska kasutab retseptid valmis taigent,siis mina otsustasin ise taigna teha. õunarooside retsept: http://greatanne.blogspot.com/2011/02/omena-ruusut.html

Taigne retsept siis siin: võitaignaga tegu:
150-170 gr võid
3 dl nisujahu
veidi külma vett

valmistamine: Näpi või jahuga segamini.(Võid ei ole vaja toatemperatuuril vaja seista lasta) . Lisa vesi ja sega/tambi taigen ühtlaseks. Vormi neljakandiliseks( ei tea kas suurt tähtsust on sellel mis kujuliseks taigen vormida) ja mässi toidukilesse ja asta külma umbes 1h-ks.


Õunarooside jaoks vaja veel : õunu ( mul läks umbes 6 õuna.,sellist veidi suuremat), kaneeli,suhkurt.

Õunad siis vaja õhukesteks viiludeks lõiga ja suhkru vees veidi aega keeta( paarist minutist piisab;sest kui õunaviilud liiga pehmeks lähevad,on neid raske taignaribale panna).


Kui taigen on külmast väljas,rulli taigen õhukeseks ,lõika taignast ribad,määri ribad sulatatud võiga kokku veidi,raputa üle kaneeli-suhkru seguga ja keeruta roosid,nagu http://greatanne.blogspot.com/2011/02/omena-ruusut.html näidatud.

Taigna kogusest ja õuntest sain umbes 12 õunaroosi.


Küpsetasin 180 kraadi juures umbes 30 minutit.

Tulemus on VÄGA hea :)
tasub proovida :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tegin ma siis täna neid roose. Minu arvamus asjast on, et taignasse tuleks panna suhkrut ja veits soola. Samuti tuleks vist kasutada veits hapukamaid õunu. Ja küpsetamistemperatuur peaks olema 190 mitte 180 nagu retseptis kirjas. Minu roosikesed jäid veits nätsked seest ja olid suht maitsetud. Aga iseenesest on nad ju vahvad ja ega muidu ei saagi kui peab katsetama.

Liisu ütles ...

Iga ahi on erinev veidi ja seega voivad temperatuur ja kypsetusaeg erineda.
Tanud vastukaja eest ☺