Liisu nurk

tere tulemast Liisu juurde :)

jaanuar 13, 2012

Shokolaadivahu koogikesed

Järjekordne retsept mis pärit Cathrine Atkinson'i raamatust "Pastry cook"

Vaja läheb: 200 gr piima shokolaadi
120 ml piima
2 tl zelatiinipulbrit
2 spl peensuhkurt
natuke vanilje essentsi
2 muna- eraldatud
250 gr kohupiima
Taigna jaoks : 115 gr jahu
25 gr kakaopulbrit25 gr tuhksuhkurt
75 gr võid/margariini
2 muna
natuke vanilje essentsi

Valmistamine: Taigna tegemine: sõelu jahu koos suhkru ja kakaopulbriga kaussi ja lisa tükeldatud või. Käte vahel hõõru või kuivainete sisse- taigen peaks välja nägema nagu saiapuru.
Munad ja vanilje essents klopi kokku ja lisa kuivainetele ning sega taigen kokku. jahusel pinnal sõtku taigent paar minutit. Paki taigen toidukilesse ja aseta külma umbes 30 minu
tiks.

* taigent tuleb külmas hoida selleks,et ta hilisemal töötlemisel ei mureneks. taigen võib
külmas seista paar päeva*
Võta taigen külmast ja rulli jahusel pinnal õhukeseks. Pane taigen küpsetusvormidesse ( mul olid 10 cm läbimõõduga vormid) ja kata uuesti toidukilega ja pane külma umbes 20 minutiks. Samal ajal pane ahi 190 kraadi peale sooja.

Täidise jaoks sulata shokolaad. Piim vala potti,lisa zelatiin ja soojenda seni kuni zelatiin on sulanud.eemalda pott tulelt ja vala shokolaadi hulka.Võta vormikesed külmast välja ja tee põhjale kahvliga jäljekesed- mitte auke,sest muidu lagunevad nad kohe kui vormist välja võtta- ja lõika küpsetuspaberist ringid ja pane need taigna peale ja täida kas küpsetusubadega( baking beans) või siis toore riisiga. Ja pane ahju 10 minutiks. Pärast seda võta koogiksesed ahjust välja,eemalda küpsetuspaber ja pane uuesti ahju tagasi umbes 15 minutiks.

vispelda kokku suhkur,vanilje ja munarebud ja lisa shokolaadisegule. sega hulka kohupiim ja jahuta kogu segu maha-võib ka külma panna umbes tunniks- kuni hakkab settima veidi.
munavalged vispelda kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult shokolaadisegule.
täida vormikesed täidisega ja pane küla paariks tunniks või kas või kogu ööks ja enne serveerimist kaunista sulatatud shokolaadiga.


*mina sain sellest kogusest 8 koogikest. Taigen tuleb suht õhukeseks rullida,kuna kerkib ahjus päris palju.

Head isu :)

Kommentaare ei ole: