Liisu nurk

tere tulemast Liisu juurde :)

august 29, 2007

Ürdilihapallid(4-le inimesele)

400 g hakkliha
3 spl rõõska koort/piima
3 spl riivsaia
1 riivitud sibul
1 küüslauguküüs
1 spl värsket rosmariini/peenestatud majoraani
soola
musta pipart
1 muna
2 spl võid praadimiseks
kimbuke värsket majoraani/rosmariini kaunistuseks.
Valmistamine: Pane riivsai piima/rõõsa koore sisse ligunema.Riivi sibul ja purusta küüslauk ning lisa riivsaiale koos rosmariini,soola ja musta pipraga.Sega korralikult ja lase 5-10 minutit seista. Sega maitsestatud riivsaialeotis ja muna hakklihaga ning sõtku ühtlaseks taignaks.Kui taigen tundub liiga tahke,siis lisa 1-2 spl külma vett. Veereta taignast märgade kätega ühesuurused pallid ja prae neid pannil, kuni pallid tõmbuvad pealt pruuniks.Lase lihapallid kaane all täiesti küpseks haududa.Torka igasse lihapalli kaunistuseks kimbuke värskeid rosmariiniokse või kuivatatud rosmariini.Juurde võid pakkuda värskeid keedu kartuleid värske salatiga.

Kommentaare ei ole: