Liisu nurk

tere tulemast Liisu juurde :)

jaanuar 13, 2012

Brokkoli-kana salat


Vaja läheb: 1 suur brokkoli
kirss tomateid
konserv maisi
konserv herneid
kanafileed
majonees
soola
pipart
maitserohelist

Valmistamine: Prae pannil kanafilee ja lase jahtuda. Tükelda brokkoli ja keeda paar minutit-brokkoli peaks jääma mõnusalt krõmsuv.
Kurna mais ja herned ja poolita kirsstomatid. jahtunud kana lõika tükkideks/viiludeks. Kõik ained kaussi ja majoneesiga ära segada,lisa hakitud maitseroheline ja maitsesta soola ja pipraga.

head isu :)

Shokolaadivahu koogikesed

Järjekordne retsept mis pärit Cathrine Atkinson'i raamatust "Pastry cook"

Vaja läheb: 200 gr piima shokolaadi
120 ml piima
2 tl zelatiinipulbrit
2 spl peensuhkurt
natuke vanilje essentsi
2 muna- eraldatud
250 gr kohupiima
Taigna jaoks : 115 gr jahu
25 gr kakaopulbrit25 gr tuhksuhkurt
75 gr võid/margariini
2 muna
natuke vanilje essentsi

Valmistamine: Taigna tegemine: sõelu jahu koos suhkru ja kakaopulbriga kaussi ja lisa tükeldatud või. Käte vahel hõõru või kuivainete sisse- taigen peaks välja nägema nagu saiapuru.
Munad ja vanilje essents klopi kokku ja lisa kuivainetele ning sega taigen kokku. jahusel pinnal sõtku taigent paar minutit. Paki taigen toidukilesse ja aseta külma umbes 30 minu
tiks.

* taigent tuleb külmas hoida selleks,et ta hilisemal töötlemisel ei mureneks. taigen võib
külmas seista paar päeva*
Võta taigen külmast ja rulli jahusel pinnal õhukeseks. Pane taigen küpsetusvormidesse ( mul olid 10 cm läbimõõduga vormid) ja kata uuesti toidukilega ja pane külma umbes 20 minutiks. Samal ajal pane ahi 190 kraadi peale sooja.

Täidise jaoks sulata shokolaad. Piim vala potti,lisa zelatiin ja soojenda seni kuni zelatiin on sulanud.eemalda pott tulelt ja vala shokolaadi hulka.Võta vormikesed külmast välja ja tee põhjale kahvliga jäljekesed- mitte auke,sest muidu lagunevad nad kohe kui vormist välja võtta- ja lõika küpsetuspaberist ringid ja pane need taigna peale ja täida kas küpsetusubadega( baking beans) või siis toore riisiga. Ja pane ahju 10 minutiks. Pärast seda võta koogiksesed ahjust välja,eemalda küpsetuspaber ja pane uuesti ahju tagasi umbes 15 minutiks.

vispelda kokku suhkur,vanilje ja munarebud ja lisa shokolaadisegule. sega hulka kohupiim ja jahuta kogu segu maha-võib ka külma panna umbes tunniks- kuni hakkab settima veidi.
munavalged vispelda kõvaks vahuks ja sega ettevaatlikult shokolaadisegule.
täida vormikesed täidisega ja pane küla paariks tunniks või kas või kogu ööks ja enne serveerimist kaunista sulatatud shokolaadiga.


*mina sain sellest kogusest 8 koogikest. Taigen tuleb suht õhukeseks rullida,kuna kerkib ahjus päris palju.

Head isu :)

churrod


vaja läheb: 250 ml vett
2 spl pruuni suhkurt
natuke soola
umbes 40 gr võid
umbes 2,5 dl jahu
2 muna
natuke vanilje essentsi
õli praadimiseks,võib ka fritüüris teha

suhkurt kaunistamiseks/veeretamiseks

Valmistamine: vesi,pruun suhkur,sool ja või potis keema lasta. niipea kui keema hakkab,võta pott tulelt ja vala kogu jahu korraga sisse ja sega korralikult. võib võtta kuni 10 minutit enne kui kõik korralikult segatud.
Teises kausis sega klopsi munad ja lisa vanilje ja lisa see vee-jahu-suhkru segule. ja sega korralikult. segule ei tohi klompe sisse jääda. kui vaja võib asjad ka kokku mikserdada,teeb asja kergemaks :)

lase õli kuumaks kas siis potis või fritüüris. kui potis teha siis õli peaks vähemalt 10 cm olema pottis,et churrod saaks kaetud ja ilusti läbi küpseks.

segu panna tordipritsi või siis kilekotti ja sellest suruda paari sentimeetri pikkused torukesed kuuma õlisse. ettevaatust et end ei kõrvetaks kunaõli võib pritsida.
Küpseta torukesi paar minutit õlis,vahepeal neid ringi keerates.
Valmis torukesed pane köögirätile nõrguma,sest muidu jäävad väga rasvased ja lähevad ruttu pehmeks.
kui ära on nõrgunud, veereta torukesi suhkrus veidi ja valmis ta ongi.

Head isu :)